Ubezpieczenie OC
-
u mnie przy 30%:
AVIVA - 393 zł( OC - 333 i NNW - 60 /na 50 000/ + assistance: wariant podstawowy /holowanie do najbliższego ASO /. możliwość 4% rabatu przy płatności kartą kredytową (jutro mają dzwonić. za samą wycenę składki dostaje się kupon na nawigację samochodową Goclever 5055 FE za 359 zł)rano byłem u "swojego" agenta prowadzącego ubezpieczenia różnych firm. wyliczył mi 346 - 348 zł (HDI zapewne) i 219 zł z tym ze nie chciał powiedzieć gdzie póki sie nie zdecyduję (taki spryciarz z niego)
-
To pewnie tez w BRE- bo jak liczylem rozne opcje w roznych niby- tanich firmach w BRE wychodzilo najtaniej. Wejdz sobie na www.mbank.com.pl i oblicz skladke- jest tam kalkulator- a noz cos uda Ci sie zyskac Choc ponizej tych 219 pewnie nie zejdziesz... Ja od NNW sie nie ubezpieczalem gdyz zazwyczaj jezdze sam- a poza tym - cenie sobie oszczednosci
192 zlote u mnie jest bez Mini Assistance, ktore dokupilem za jakies 27 zlotych/ rok -
OC + NNW w PZU. Prawko mam od marca zeszłego roku. Zapłaciłem 1029zł
-
OC + NNW w PZU. Prawko mam od
marca zeszłego roku. Zapłaciłem 1029złJeeeezuuu Toz to mniej wiecej polowa wartosci auta !!!
-
Wiem wiem... No ale co zrobić. Takie uroki świeżego kierowcy ;p
-
271 zł AXA
-
Wcześniej 60% znizki ubezpieczenie w PZU 184 a potem podnieśli mimo kontunuacji na ponad 230.Więc teraz 2 rok mam w TUW 162zł i tak zostało, składka bez NW.
PZU to cwaniaki wcale nie promują stałych klientów a tylko zniżki dają nowym na początek. -
960zł w Alianz, brak zniżek za kontynuacje
wcześniej miałem 2 lata w samopomocy, zastanawiam się gdybym do nich wrócił czy odzyskam te zniżki -
864zł w MTU. 0% zniżki + zwyżka za wiek(20 lat) + zwyżka za posiadanie prawka mniej niż 2 lata(rok i 9 m-c :zly:).
-
864zł w MTU. 0% zniżki +
zwyżka za wiek(20 lat) + zwyżka za posiadanie prawka mniej niż 2 lata(rok i 9 m-c :zly:).to taniej niż u mnie ze zniżką za kontynuacje w samopomocy.. ale to było rok temu
-
to taniej niż u mnie ze zniżką za kontynuacje w samopomocy.. ale to było rok temu
Jeżeli kontynuacja i większa cena to pewnie jakaś stłuczka, albo ubezpieczenie na seicento i one mają większe silniki - większa opłata?
-
Jeżeli kontynuacja i większa
cena to pewnie jakaś stłuczka, albo ubezpieczenie na seicento i one mają większe silniki -
większa opłata?stłuczki nigdy z mojej winy nie miałem, muszą poprostu mieć większą podstawę do wyliczania składki jak pamiętam tico mieści się u nich w przedziale do 900cm3,
niestety jeszcze obowiązuje mnie zwyżka za wiek +25%,
prawko w momencie wykupowania oc miałem już 3 lata i zniżkę za kontynuacje 10%,
zniszkę za bezszkodową jazdę 5% i zwyszkę za raty chyba 10% - wyszło mi wtedy ok 1000złdzięki temu wątkowi poszukam tańszego OC
-
a ja płace 193zł OC i NW to nie pamiętam. autko zarejestrowane na mamę 60% zniżki
-
temat byl:
http://zlosniki.pl/ubbthreads.php?ubb=showflat&Main=30745&Number=909037#Post909037
Ale dopisze ze ja zapłaciłem 220 zł z współwłascicielem młodocianym z NNW na 10Tys i asistance w Mdirect
-
Jeżeli masz już 3 lata bezszkodowej jazdy to u pewnego ubezpieczyciela nie jesteś traktowany jako młodociany - niestety nie pamiętam u jakiego. Zawsze to następne 300zł do przodu.
-
Jeeeezuuu Toz to mniej
wiecej polowa wartosci auta !!!I znowu... Po raz kolejny napiszę: nie bierzcie się za takie porównania... Bo to bez sensu zupełnie jest: po co porównywać wysokość składki OC do aktualnej wyceny rynkowej auta? Czemu to służy?
Spójrz na to inaczej: ile zapłaciłby kolega za samochód o poj. silnika ponad 2000 cm3? Albo np. 4.700 (bo miał kaprys Jeepa sobie sprawić)?
Moim zdaniem kolega dobrze robi, jeśli jest młodym kierowcą "ze zwyżkami", użytkując tanie auto o minimalnej pojemności silnika. Przynajmniej jak najtańszym kosztem przechodzi ten "okres początkującego" i nabywa zniżki, które będą jak znalazł po zakupie większego samochodu. -
Chcialbym zapytac- tak z
ciekawiosci- jakie placicie stawki za OC i gdzie jestescie ubezpieczeni.Zapłaciłem 475 zł, w tym:
- 171 zł OC
- 154 zł AC (od 3.000, wariant Warsztat)
- 66 zł NNW (od 10.000)
- 59 zł AutoPomoc (wariant Komfort i Super)
- 25 zł AutoSzyba (od 1.000)
PZU, Lubelszczyzna. Prawko od kilkudziesięciu lat, zupełna bezwypadkowość, więc zniżki max.
-
Wiem wiem... No ale co
zrobić. Takie uroki świeżego kierowcy ;pTrzeba bylo zarejestrowac na wspolwlasciciela i bys mial taniej
-
a ja płace 193zł OC i NW to
nie pamiętam. autko zarejestrowane na mamę 60% zniżkiJa jestem w podobnej sytuacji, mam OC + Car Assistance Mini w Hestii za 150zl
-
OC 504 zł HDI (za pośrednictwem mbanku) bez zniżek i zwyżek