Navigation

zlosniki.pl
    • Register
    • Login
    • Search
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Groups
    • Search

Odejście w rurze stalowej + grzejnik łazienkowy.

MAJSTERKLEPKA - kącik majsterkowicza
    6
    25
    197
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • K
      Kris last edited by

Jeśli działa , to nie ma co zmieniać , ale z 3/4 ok 1,5 cm jest przekrój 0,5 mm :) Więc będzie grzać ,ale nigdy nie uzyskasz mocy jaką producent zagwarantował . No chyba ,że pompa ciśnie .... Tylko nie wiem jak te wężyki sprawdzą się pod temperaturą powyżej 40 stopni C bo przeznaczenie maja raczej do Cwu. Pozdrawiam .

Jaco- 1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • Jaco-
        Jaco- @Kris last edited by Jaco-

@Kris już teraz mam ponad 40 stopni i nic się nie dzieje. One wytrzymują do 80 chyba.
        Napisze też że mam podobny wężyk od ciepłej wody z junkersa a tam woda potrafi się lać aż parzy i już 10 lat jest i OK.

leo 1 Reply Last reply Reply Quote 0
        • leo
          leo Admin @Jaco- last edited by leo

@Jaco Słowo klucz: "PODOBNY", co znaczy, że wcale nie taki sam jakościowo.
          Jaco, pozbądź się tych wężyków jak najszybciej. Nie ryzykuj, żebyś się nie zdziwił. jestem pewien na 90%, że to trzaśnie maksymalnie w trzecim sezonie grzewczym. Będzie dobrze, jeśli akurat będziecie w domu...
          A, i tak na marginesie: przydałoby się wymienić gniazdko elektryczne na takie z istniejącą klapką. To jest łazienka, bryzgi wody się zdarzają. :-)

Ja właśnie skończyłem montować większą część instalacji elektrycznej w nowym garażu. Nakombinowałem się, bo chcę podłączyć dwa garaże do jednego licznika, ale z dwóch punktów zewnętrznych. I stawiam bezpieczeństwo nade wszystko - trzy zabezpieczenia i dwa zależne wyłączniki, wszystko będzie działać kaskadowo. Dwie niezależne sieci na jednym liczniku jednofazowym. Pozostało jeszcze zamontować jedno gniazdko i dwa punkty świetlne - ale to po malowaniu ścian. W tym tygodniu może elektryk przyjdzie i podłączymy garaż do sieci. Ale się zdziwi, gdy zobaczy, co namodziłem... :-D Chyba się długo natłumaczę. Ciekawe, jak szybko pojmie koncepcję. :-D

Myślenie ma przyszłość... choć nieprzyzwyczajonym szkodzi. ;-)

Jaco- 1 Reply Last reply Reply Quote 0
          • Jaco-
            Jaco- @leo last edited by

@leo napisał w Odejście w rurze stalowej + grzejnik łazienkowy.:

Jaco, pozbądź się tych wężyków jak najszybciej. Nie ryzykuj, żebyś się nie zdziwił. jestem pewien na 90%, że to trzaśnie maksymalnie w trzecim sezonie grzewczym. Będzie dobrze, jeśli akurat będziecie w domu...

To zamontuję następny grubszy :)

https://allegro.pl/oferta/waz-przylaczeniowy-gruby-1-2x1-2-15cm-gigant-dn12-8860799433

@leo napisał w Odejście w rurze stalowej + grzejnik łazienkowy.:

A, i tak na marginesie: przydałoby się wymienić gniazdko elektryczne na takie z istniejącą klapką. To jest łazienka, bryzgi wody się zdarzają. :-)

Klapka jest tylko trzeba ją zamontować bo żona ją wyjęła :)

Przed tym gniazdkiem wisi wieszak na ręczniki a na nim na wszystkich 6 ramionach ręczniki. Woda tak nie bryzga wszędzie.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
            • Jaco-
              Jaco- last edited by

Na sezon letni zamontowałem 300W grzałkę do grzejnika.

1651819467973.jpg

1 Reply Last reply Reply Quote 2
              • 1
              • 2
              • 2 / 2
              • First post
                Last post