[GTi] Rozmyślania na temat zmiany przepływomierza na większy
-
Zdefiniuj slowo: "przypasowala"
Jest na 5V i da się zmodyfikować jej sygnały na potrzeby Swifta
-
No to w czym problem? Jaka srednice potrzebujesz?
Jak dostane zgnilka to zapewne pierwsza rzecza jaka postaram sie zalatwic to wieksza przeplywka -
No to w czym problem? Jaka srednice potrzebujesz?
Jak dostane zgnilka to zapewne pierwsza rzecza jaka postaram sie zalatwic to wieksza przeplywkaŚrednice przepływomierza wewnątrz to nawet nie wiem jaką potrzebuję - odpowiednią do okł 140 konnego wolnossaka 1.3
Jeśli chodzi o to na jakie rury to obecnie mam 70mm przez tą Nissanowską przepustnicę 60mm z SR20DE -
Napewno mysle, ze chyba lepiej 60mm i taka tez rure do przepustnicy.
Jak zrobie, to sie podziele wrazeniami. Ale potrzebujejeszcze troche czasu -
Cytat:
Napewno mysle, ze chyba lepiej 60mm i taka tez rure do przepustnicy.
Jak zrobie, to sie podziele wrazeniami. Ale potrzebujejeszcze troche czasuNo to czekam cierpliwie
Na przepustnice wchodzi idealnie rura 70mm więc rozumiem, że sugerujesz zastosowanie redukcji i rury 60mm jak w oryginale jest ? -
Trzebaby przetestowac co lepsze...
-
Panowie mówicie o dużej przepustnicy oraz przepływomierzu, a jak sprawa ma się z 4 przepustnicami z motocykla wsadzonymi na G13b?
Czy w takim przypadku można skorzystać z nissanowej przepływki i istnieje szansa aby to wystroić ?
Sory MKV za takiego lekkiego offa, ale chcę nazbierać jak najwięcej info no i działać -
No w takim wypadku to robilem DET3 FI z Alpha-N i dzialalo bez problemu. Wtedy nie trzeba przeplywki. Chyba ze ktos bardzo lubi takim autem do kosciola jezdzic, to airbox i przeplywke tez mozna zalozyc, majac na uwadze ze reakcjana gaz bedzie gorsza wtedy.
-
Panowie mówicie o
dużej przepustnicy oraz przepływomierzu, a jak sprawa ma się z 4 przepustnicami z
motocykla wsadzonymi na G13b?
Czy w takim
przypadku można skorzystać z nissanowej przepływki i istnieje szansa aby to wystroić
?
Sory MKV za takiego
lekkiego offa, ale chcę nazbierać jak najwięcej info no i działaćJa tak mialem, jedynie w celach testowych ale jezdzilo sie normalnie.
Ale jak juz dales w palnik to dfoma rencoma sie czabylo kurczowo trzymac
-
Gadalem z kumplem i tak pobierznie liczac, to nowa przeplywka - (nowa obudowa i nowy czujnik) zamknela by sie w kwocie okolo 600zl.
Pytanie czy wogole ktos bylby chetny?Jak odgruzuje Złomka to zapniemy moze jakas do testow, bo leza narazie u niego graty z nissana.
-
Po co Wam wogole ta przepływka przecież z ecumasterem silnik dobrze chodzi bez niej
-
Po to zeby jezdzilo jak z fabryki. Z ecumasterem do konca tak nie zrobisz.
Tzn moze bys i zrobil podobnie, ale potrzeba na to pol roku i moze sie nie udac i tak -
Po to zeby jezdzilo
jak z fabryki. Z ecumasterem do konca tak nie zrobisz.
Tzn moze bys i
zrobil podobnie, ale potrzeba na to pol roku i moze sie nie udac i takMnie już zaczyna MAP wkurzać i chętnie bym pomyślał o dużej przepływce
-
A co takiego jest złego w MAPie?
-
A co takiego jest
złego w MAPie?no ja tez nie wiem za bardzo
-
TO, ze ten sterownik nie jest do niego przystosowany i musisz go emulowac. Niestety do emulacji potrzebne sa dwa czujniki i zeby wszystko przetestowac i ustawic, to trzeba autem pojezdzic zarowno w -20 jak i w +35 stopniach celsiusza, czyli u nas minimum 6 miesiecy. Moze sie okazac ze gdzies sie to rozjezdza, i wtedy kupa. Przytka sie kat albo hydraulika zacznie gorzej dzialac - mapa do kosza. Przestawisz rozrzad deko - mapa do kosza. Zabrudzisz mocno filtr - mapa do kosza Zagniesz na rajdzie gdzies wydech mocniej - mapa do kosza.
-
A co takiego jest
złego w MAPie?Z racji rajdów często coś grzebie przy aucie i w zasadzie każda drobna zmiana powoduje
rozjechanie mapy. Mam też wrażenie ze chodzi mniej płynnie niż na przepływce i gorzej reaguje na zmiany temp, zwłaszcza jak nie ma korekcji po czujniku w dolocie :-P -
Z racji rajdów
często coś grzebie przy aucie i w zasadzie każda drobna zmiana powoduje
rozjechanie mapy.
Mam też wrażenie ze chodzi mniej płynnie niż na przepływce i gorzej reaguje na
zmiany temp, zwłaszcza jak nie ma korekcji po czujniku w dolocie :-PJa ci caly czas trulem dupe po co ci ten map, bo chciales wiecej powietrza to masz teraz
-
Ja ci caly czas
trulem dupe po co ci ten map, bo chciales wiecej powietrza to masz terazOjjj tam, ojj tam
Będzie cieplej to ja będę truł d...e Colinowi żeby na większej przepływce mi to wystroił
Rurę 60mm od Ciebie już mam więc powinno być lepiej - 76mm jest jednak zbyt duża -
Ojjj tam, ojj tam
Będzie cieplej to
ja będę truł d...e Colinowi żeby na większej przepływce mi to wystroił
Rurę 60mm od Ciebie
już mam więc powinno być lepiej - 76mm jest jednak zbyt dużajeszcze nie zaplaciles za nia