Szyba uchylna 3 drzwiowy Swift 1.0 rok prod. 1996
-
Witajcie,
Słowem wstępu:
Jeżdżę swoim Swiftem już prawie rok - jeszcze mnie nie zawiódł. Co nieco w nim zrobiłem sam - dzięki wam i temu forum. Jest 3 drzwiowy, ma silnik litrowy i wozi moje bobo,żonę i mnie (głównie) - daje radęMam pytanie prośbę (nie znalazłem wątku w sferze SZUKAJ):
Czy wiecie może jak podnieść tylną uchylną szybę boczną?
Zauważyłem, że zaczyna opadać w tylnej części, obecnie nie jest możliwe zamknięcie jej bez podniesienia drugą ręką...
Próbowałem dokręcic srubę, na której trzyma się uchwyt mocujący zatrzask - niestety nie przynosi to rezultatów.Jak naprawić to tak żeby tego nie zepsuć?
z góry dziękuję za cenne uwagi.
pozdrawiam
"gorol niskopienny" -
tam sa takie srubki do regulacji
o ile pamietam zwykly krzyzak wystarczy
-
Ok,
to by się zgadzało, tylko że te śruby są dokręcone-sama szyba opada(pod własnym ciężarem).
Czy ona czasem fabrycznie nie jest przyklejona do uszczelki (a uszczelka dokręcana jest śrubami)?
Może ktoś z was miał w rękach taką zdemontowaną szybę...
Pozdrawiam
b.c. -
Ok,
to by się zgadzało,
tylko że te śruby są dokręcone-sama szyba opada(pod własnym ciężarem).
Czy ona czasem
fabrycznie nie jest przyklejona do uszczelki (a uszczelka dokręcana jest śrubami)?
Może ktoś z was
miał w rękach taką zdemontowaną szybę...
Pozdrawiam
b.c.Nie, nie są przyklejone. Z przodu są 2 wkręty tylko trzymające blaszki, z tyłu jedna śrubka przy zatrzasku. Może te blaszki Ci się wyrobiły. W razie czego mam takie szybki gdybyś chciał podmienić na próbę albo sobie wymienić.
-
Wielkie dzięki za info .
Zaieram sie do tego w najbliższym czasie (jeszcze przed wyjazdem na wakacje), żeby mi czasem szyba nie spadła w połowie polski, w nocy, w krzaki .
Zobacze w jakim jest stanie i jakby co to się odezwęPozdrawiam,
b.c.