[GTI] Swift Gti się dławi i słabo przyspiesza od 0-100
-
To był start na zimówkach o rozmiarze 185/65/14. Ale zaraz po zakupie swift dużo lepiej się zbierał i na drugim biegu potrafił jeszcze zamielić a teraz nic się nie dzieje. Wymienię te filtr paliwa bo na pewno nie był długo wymieniany i przeczyszczę bak paliwa. Może to coś pomoże. Ja zawsze pompuje 2bary do opon.
-
Kwestię paliwa łatwo sprawdzić.
Odepnij wężyk podający paliwo, daj go do jakiegoś zbiorniczka i włącz na stałe pompę paliwa na parę minut. Poobserwuj strumień paliwa i będziesz wiedział, czy w tym tkwi problem
PS. Oczywiście filtr wymienić i bak wyczyścić i tak zawsze warto
Pozdr.
-
Odepnij wężyk podający paliwo, daj go do jakiegoś zbiorniczka i włącz na stałe pompę paliwa na parę minut. Poobserwuj strumień paliwa i będziesz wiedział, czy w tym tkwi problem
Nieprawda. Chyba, że masz w oczach miernik ciśnienia paliwa.A tak na poważnie:
- co z filtrem powietrza, świecami, kablami, palcem, kopułką, ustawieniem zapłonu? Zmieniane/ustawiane kiedyś?
- Filtr paliwa też może mieć wpływ, przy dłuższym, pełnym otwarciu przepustnicy będzie za mało paliwa (podobnie przy problemach z pompką - choć to się zdarza raczej rzadko),
- Może zaczął więcej palić? Wtedy warto sprawdzić sondę lambda.
...a może kierowca się przyzwyczaił? Mi się też często wydaje, że mój MG ZR160 jakiś zepsuty jest bo coś nie jedzie
-
To był start na zimówkach o
rozmiarze 185/65/14.na takich balonach to sie nie dziw że ma swifcior zamułe
-
Nieprawda. Chyba, że masz w
oczach miernik ciśnienia paliwa.
A tak na poważnie:- co z filtrem powietrza,
świecami, kablami, palcem, kopułką, ustawieniem zapłonu? Zmieniane/ustawiane kiedyś? - Filtr paliwa też może mieć
wpływ, przy dłuższym, pełnym otwarciu przepustnicy będzie za mało paliwa (podobnie przy
problemach z pompką - choć to się zdarza raczej rzadko), - Może zaczął więcej palić?
Wtedy warto sprawdzić sondę lambda.
...a może kierowca się
przyzwyczaił? Mi się też często wydaje, że mój MG ZR160 jakiś zepsuty jest bo coś nie jedzie
Filtr powietrza jest czysty, sprawdzałem, świece nowe denso, a przewody mam zamiar wymienić, a zapłonu za mojej kadencji nikt nie ruszał. No pali tyle co zawsze 12 na 100 a jak by sonda była zepsuta to by chyba był błąd. Nie chodzi o przyzwyczajenie bo nawet mój brat stwierdził, że jest słabszy a rzadko ze mnę jeździ. I dobrze pamiętam jak wracałem nim z warszawy po zakupie i na spalonym sprzęgle mielił na dwójce na suchym asfalcie i wyprzedzanie to była bajka a teraz coś słabiej wyprzedza. jutro może coś już zrobię jak będę miał gdzie.
- co z filtrem powietrza,
-
na takich balonach to sie nie
dziw że ma swifcior zamułea letnie mam też 185/65/14
-
na takich balonach to sie nie
dziw że ma swifcior zamułeSorki pomyłka zimówki mam 185/60/14 a letnie takie same ale wcześniej miałem 185/55/14 letnie
-
Opony masz dość wysokie więc swoje zrobią. Jeśli chodzi o spalanie 12/100 to jest dużo za wysokie. Uszkodzona sonda często nie pokazuje błędu. Sprawdź więc sondę sam za pomocą miernika, jeśli nie potrafisz znajdź elektromechanika, który Ci to zrobi.
-
Opony masz dość wysokie więc
swoje zrobią. Jeśli chodzi o spalanie 12/100 to jest dużo za wysokie. Uszkodzona sonda często
nie pokazuje błędu. Sprawdź więc sondę sam za pomocą miernika, jeśli nie potrafisz znajdź
elektromechanika, który Ci to zrobi.a jak ją odłączę i będzie różnica to będzie znaczyło, że sonda jest uszkodzona? Czy tylko miernikiem, bo jak tak to muszę jutra czekać. to ile powinien palić, dodam, że jak go kupiłem spalał w mieście 8litrów/100 km
Jest kilka rodzai filtrów paliwa, czy każdy będzie pasował?
A i jeszcze jedno pytanie czy przewody firmy sentech nadają do zamontowania w swifcie czy lepiej wydać więcej na seiwe? -
ja u siebie aktualnie mam walnieta sonde na autostradzie po dluzszej szybszej jezdzie wyskakiwal blad, po restarcie nie wyskakuje. Wg komputera sonda dziala, a ze daje 0.22V na wolnych i jak daje gazu to spada do 0 to mu nie przeszkadza. Jazda z sprawna sonda wyszlo mi 6,6l/100, bez jazdy eko(wielokrotnie poszedl but) podobna jazda z takimi pomiarami sondy bylo 6,4l/100 czyli prakrycznie identyko. Odczulem jedynie ze silnik troche slabiej sie wkreca na nizszych obrotach(co mnie zdziwilo ze auto nie bylo jakos strasznei zamulone), oraz na wolnych brakuje mu kultury pracy. Jutro sonda trafia na smietnik. Wiec sonda moze byc walnieta i komp nie wskaze tego jesli podaje jakis pomiar z odpowiedniego przedzialu. Jesli w miescie masz 12L bez mocnego butowania to cos jest nie tak. Sprawdz czy czasem Ci bena z baku nie ucieka (chocby przez rure od wlewu). Mi przy ostrym bucie i mistrzu procy spod swiatel nie dobil 12L.
Jesli jest sonda sprawna to po odlaczeniu powinno cos sie zmienic ale lepiej jest sprawdzic miernikiem napiecie na wolnych i jak zmienia sie napiecie przy dodaniu gazu. -
moja jazda w mieście jest taka różna ale większość to gaz w podłodze, w trasie z butem tez mi wyszło 6.6 na 100km ale w mieście masakra. Myślę, że wymiana filtra i wyczyszczenie baku da dużo. A mam pytanie jak wy czyścicie bak? A jaką sondę kupiłeś uniwersalną czy do swifta? Ile dałeś?
-
ja mam wrazenie ze ta skrzynia to jakas dzwina jest
110km/h robi jak sie zakreci do 8k rpm w serii, a nie jak w tym przypadku 7k rpm
-
ja mam wrazenie ze ta
skrzynia to jakas dzwina jest
110km/h robi jak sie zakreci
do 8k rpm w serii, a nie jak w tym przypadku 7k rpmHeh każdy ma odmienne zdanie... Ale skrzynia na pewno nie jest oryginalna od GTi ale kasy na skrzynie nie mam a na wymianę filtra i oczyszczanie baku się znajdzie bo i tak sam robię wszystko. A skrzynię wymienię już na koniec jak nic się nie poprawi i może w środę jak dam radę sprawdzę tą sondę lambda.
-
To że pali o 5l za dużo nie niepokoi cię?
-
To że pali o 5l za dużo nie
niepokoi cię?raczej nie bo wcześniej trochę delikatniej jeździłem,a teraz częściej daje mu buta... Ale teraz już wiem, że coś jest nie tak i postaram się jak najszybciej coś z nim zrobić.
-
Nieprawda. Chyba, że masz w
oczach miernik ciśnienia paliwa.Czemu nieprawda?
Przecież można zobaczyć, czy paliwo leci ciągłym, czy przerywanym strumieniem. Czy ciśnienie "na oko" jest dobre itp itd. Nie do wszystkich diagnoz jest potrzebny sprzęt. A jak się go nie ma - trzeba sobie umieć radzić A nie od razu uznawać, "że się nie da". Dokładnie tego nie sprawdzisz - ale niektóre problemy można tak wyłapać.
Pozdr.
-
No dobrze, ale jak kiedyś chodził dobrze, to przecież kurde chyba na tej skrzyni, nie? Więc chyba słusznym by było doprowadzić do tamtego stanu, a nie klepać o wymianie skrzyni, co według mnie nic nie da, a w końcu, przy nie usuniętych właściwych usterkach zarżnie silnik...
-
No dobrze, ale jak kiedyś
chodził dobrze, to przecież kurde chyba na tej skrzyni, nie? Więc chyba słusznym by było
doprowadzić do tamtego stanu, a nie klepać o wymianie skrzyni, co według mnie nic nie da, a w
końcu, przy nie usuniętych właściwych usterkach zarżnie silnik...
Dzisiaj jadę sprawdzić sondę ale nic więcej nie zrobię bo nie zdążę, resztę zrobię w sobotę. -
Byłem dzisiaj swoim swiftem na analizie spalin i wszystko jest ok mieszanka nie jest uboga.
Więc wymieniam tylko filtra paliwa, kable WN i czyszczę bak na razie to powinno trochę pomóc. Pozdrawiam i dzięki za odpowiedzi:) -
masz kata??? bo jeśli masz to analiza spalin wykazała tylko tyle, że masz sprawny katalizator...
sondę lambda mierzy się miernikiem elektrycznym, jak nie masz to jedź do gazowników a oni za 10 zeta powiedzą ci czy twoja sonda żyje czy nie..
życie dla sondy oznacza dawanie napięcia w zakresie 0-1.0V