Porównanie 95 i 98
-
skądś to znam
stać Cię na wachę, to tankujesz, prosteCzy ja wiem czy to takie stanie przy tak malych przebiegach... Ostatnio na przykladzie Laguny II liczylem, ze jak sie sypnie turbosprezarka w 1.9dCi (co sie czesto zdarza nawiasem mowiac...) to zeby jej naprawe odrobic w stosunku do 3.0 potrzeba 6-7 miesiecy jezdzenia, natomiast wtryski to juz ponad rok jezdzenia... A jaka przyjemnosc klekot 120hp vs benzyna v6 220hp I jakie duze prawdopodobienstwo ze sie cos sypnie w dieslu. Nie licze lpg bo nie znosze tego paliwa I nie wiem kto kupuje nowoczesne diesle po gwarancji
-
Królowa lawet ma zasłużoną opinię - znajomy nie wierzył, dopóki nie naprawił sprężarki, a potem padły mu wszystkie wtryski (a lista usterek była bardzo długa). Dziwne - Laguna I była taka udana...
-
Czy ja wiem czy to
takie stanie przy tak malych przebiegach...z tego samego założenia wychodzę, liczyłem 3.0l diesel vs 3.0l benzyna w tym samym aucie.
Spalanie diesel 6-10l, benzyna 7-16l ( niby oszczędność duża na dieslu, ale jak się coś sypnie ... to tracimy to co na benie zyskaliśmy ), dodatkowo diesel coraz droższy ... więc lipa ... -
I przynajmniej jak się takiego benzyniaka depnie to zapiernicza... No i żaden DPF za kilkanaście tysięcy zł się nie zapcha