Zmiany przepisów od 31.12.2010 r.
-
Ciezko bedzie
zrobic srednia 150 od bramki do bramki, nawet cisnac pod 200 caly czas zawsze trafi
sie ktos przyklejony do lewego, wyprzedzajace sie tiry itp Ale fajnie, 150 to juz
sensowna predkoscAle to nie będzie obliczane na średnią prędkość tylko na czas przejazdu odcinka
Jak przyjedziesz szybciej niż ustalony czas (wiadomo że przekroczyłeś prędkość),a jak równo lub pózniej(zgodnie z przepisami).
No chyba że ja źle usłyszałem -
Ja muszę powiedzieć, że podobny system był już stosowany znacznie wcześniej. Otóż. Jadąc do miasta Hel na półwyspie Hel, w miejscowości Jurata zaczynał się teren wojskowy. Przejeżdżając przez bramę wartownik liczył osoby w samochodzie, wpisywał czas wjazdu i wio. Ruszało się a wartownik dzwonił do bramy wyjazdowej podając odpowiednie dane. Gdyby zachciało się komuś siku po drodze, to zaraz wyruszał Gazik z Żandarmerią. Ale to w drugą stronę działało. Nie można było jechać wolniej niż zakładały przepisy wojskowe.
-
Mi się zdarzyło
...
Jak jeszcze raz coś
odwalą to inwestuję w kaftanyTaniej będzie zainwestować w tabliczkę: "Narąbanych i ubakanych przewożę w bagażniku."
-
Taniej będzie
zainwestować w tabliczkę: "Narąbanych i ubakanych przewożę w bagażniku."Nie wolno w części bagażowej przewozić ludzi
W części bagażowej jechali np. oni LINKA -
Skoro jeździsz
zgodnie z przepisamino tak tyle ze zawsze sie mozna zagapic,
i na czasowym 30! przejechac przez fotopstryka strazy wiejskiej np
-
BTW. Bardzo fajny
efekt dają takie tablice:
Bat na kierowcę
Pomijając
przygłupów bijących rekordy dla większości takie publiczne wystawienie rejestracji
razem z prędkością jest niezłą reprymendą. Przynajmniej dla mnie by byłoWidziałem takie coś rok temu przejeżdżając przez Wrocław z tym, że tam to była tablica wielka na dwa pasy umieszczona nad jezdnią
-
Widziałem takie coś
rok temu przejeżdżając przez Wrocław z tym, że tam to była tablica wielka na dwa
pasy umieszczona nad jezdniąKrótko działała ale efekty były, większość zwalniała przed tablicą i przyśpieszała za nią.
-
Nie ma problemu ze zdjęciami pod kątem bo stoisz na bramce i jest kamera w okolicach szlabanu która patrzy praktycznie prosto na rejestrację (auto stoi). To samo przy wyjeździe - auto stoi i jest pstryk+rozpoznanie tablic.
Swego czasu testowałem demo ze słowacji gdzie był system monitoringu + moduł rozpoznawania tablic.
Kamera jakaś średnia analogowa, do tego rejestrator i na poziomie rejestratora wyznaczało się strefy gdzie ma się spodziewać tablicy rejestracyjnej. System wrzucał do eventów bieżącą godzinę i rozpoznany numer rejestracyjny.
Zgłupiliśmy go dopiero podając niemieckie oraz francuskie stare blachy gdyż czcionka tam jest inna niż w PL/CZ/SK.
W systemie oczywiście wybiera się fonty jakie ma rozpoznawać. -
dopiero podając niemieckie oraz francuskie stare blachy gdyż czcionka tam jest inna
niż w PL/CZ/SK.
W systemie
oczywiście wybiera się fonty jakie ma rozpoznawać.A nasze czarne blachy?
-
A nasze czarne
blachy?Czarnych nie mieliśmy pod ręką ale myślę że na tą ewentualnosć zawsze można zrobić negatyw i dopiero potem do rozpoznawania :-)