[moje auto] Suzuki Swift 1.3 mk4 5d - Suzi (cz.2)
-
Nie wiem jak jest
w trzy drzwiowym, bo ja to 5d tylko znamW 3D składasz kanapę i masz bagażnik o jakim większość aut może tylko pomarzyć...
-
Ciebie to i tak
podziwiam, że tyle przy tym aucie robisz. Ja to się od roku zbieram żeby go
porządnie umyć i wypolerować a i tak w końcu zawsze pojadę na orlen na automat.To dziwne, że nie masz czasu na tak przyjemną robotę.
Mój jest średnio raz w miesiącu na myjni, potem jest wycierany do sucha, następnie odkurzam całe wnętrze z czyszczeniem plastików, a na koniec nabłyszczam zderzaki i wszystkie czarne plastiki na zewnątrz. Co do polerowania to w zeszłym roku chciało mi się tylko powalczyć z maską i dachem, ale w tym roku mam zamiar wypolerować cały samochód. -
To ja z chęcią wynajmę cię do takich prac
Mi to się nie chce okrutnie pucować złomka, wolę mechanicznie pogrzebać tyle ile mam możliwości -
To ja z chęcią
wynajmę cię do takich prac
Mi to się nie chce
okrutnie pucować złomka, wolę mechanicznie pogrzebać tyle ile mam możliwościTo ja bardzo chętnie i przyjmijmy walutę praca za pracę, czyli ja Ci myję i czyszczę auto, a Ty grzebiesz przy moim.
-
A pochwale sie wiosennym wynikiem , bo to juz pewnie ostatni z tym silnikien
Za 104zl przejechalem w 100% po miescie 330km, paliwo carrefour 5,54zl, daje to wynik 5,65l / 100 km : D
Ciekawe jak to bedzie z gti : > -
Za 104zl
przejechalem w 100% po miescie 330km, paliwo carrefour 5,54zl, daje to wynik 5,65l /
100 km : D
Ciekawe jak to
bedzie z gti :Jeśli uważasz, że wyniki będą zbliżone to marz dalej...
-
Sądzę że spalanie pójdzie max. o jakieś 5 litrów w górę, raczej tej granicy nie przekroczysz
-
Sądzę że spalanie
pójdzie max. o jakieś 5 litrów w górę, raczej tej granicy nie przekroczyszChyba na trasie non stop na 3 biegu : DDD
-
Chyba na trasie non
stop na 3 biegu : DDDOj jeszcze się zdziwisz jak będziesz chciał szpanować i będziesz z butem w podłodze latał od świateł do świateł. Wtedy to i z 10-11 litrów Ci wciągnie!
Ale przy spokojniej jeździe moim zdaniem będzie Ci palił 7-8 litrów w mieście i jakieś 6 w trasie. -
No te 10 litrów to but non stop w podłodze na krótkiej trasie (licząc od momentu rozgrzania), także luuuz.
(Jeździ się do roboty na styk to się wie ) -
Ch> Oj jeszcze się
zdziwisz jak będziesz chciał szpanować i będziesz z butem w podłodze latał od
świateł do świateł. Wtedy to i z 10-11 litrów Ci wciągnie!
Ale przy spokojniej
jeździe moim zdaniem będzie Ci palił 7-8 litrów w mieście i jakieś 6 w trasie.Nie jestem z tych co lubia szpanowac, tez tak mysle ze spalanie wzrosnie o litr przy takiej jezdzie jak teraz, chyba az tak bardzo nie roznia sie te silniki poza 30 kM...
Wszystko wyjdzie w praniu.:) -
W 3D składasz
kanapę i masz bagażnik o jakim większość aut może tylko pomarzyć...A w 5D to tak nie można zrobić
3D ma mniejszy o 10 cm rozstaw osi niż 4Di 5D, więc sporo ciaśniej z tyłu być musi
-
Jakie tam czernidło do zderzaków polecasz?
-
A może by tak polecieć czernidłem do opon zderzaczki ?
-
Można śmiało stosować to do zderzaków. W biurowcu prowadzę małą myjnię i czasem nawet starą deskę lub plastikowe listwy na progach brudne od wchodzenia i wychodzenia czasem zrobię specyfikiem do opon. Bo lepiej łapie i daje od razu właściwy efekt. "Plakiem" trzeba by to robić 2-3 razy żeby złapał właściwy kolor.
-
Ja używam czernidła właśnie do lusterek i listw, dlatego pomyślałem że zderzaki też można polecieć.
-
Odrestaurowanie zderzaków klik
-
To dziwne, że nie
masz czasu na tak przyjemną robotę.
Mój jest średnio
raz w miesiącu na myjni, potem jest wycierany do sucha, następnie odkurzam całe
wnętrze z czyszczeniem plastików, a na koniec nabłyszczam zderzaki i wszystkie
czarne plastiki na zewnątrz. Co do polerowania to w zeszłym roku chciało mi się
tylko powalczyć z maską i dachem, ale w tym roku mam zamiar wypolerować cały
samochód.ja poleruje cały co tydzien : >
-
Można śmiało
stosować to do zderzaków. W biurowcu prowadzę małą myjnię i czasem nawet starą deskę
lub plastikowe listwy na progach brudne od wchodzenia i wychodzenia czasem zrobię
specyfikiem do opon. Bo lepiej łapie i daje od razu właściwy efekt. "Plakiem" trzeba
by to robić 2-3 razy żeby złapał właściwy kolor.plak generalnie jest 'niezdrowy' dla plastikow, wybiela je, najlepiej stosować wosk, mleczko itp, a na zderzaki politure
-
A w 5D to tak nie
można zrobićTylko 3D jest prawie jak kombi wtedy, a 5D nie, bo ma drzwi z tyłu i jak otworzysz to wszystko wypadnie...