[moje auto] Suzuki Swift 1.3 mk4 5d - Suzi (cz.2)
-
raczej niemożliwe,
w pionku moim było to samo, poza tym zdarzyło mi się to tylko raz, myśle, że to ma
związek z prądem w samochodzie bo wszystko mi tam mruga razem z basami.
Radyjko zasila dwa
jajka, które były na półce w suzuki, dwa tweetery i dwa głośniki 165mmU mnie zasila taki sam zestaw (może u Ciebie są mocniejsze głośniki) i radio się nie wyłącza...
Może rozkręciłeś na cały zychel, ja tak w sumie nie próbowałem
-
Miejsca na tweetery już bliskie perfekcji, ale niestety moja praca na 95% poszła na marne, bo nie są skierowane na mnie
-
W niektórych modelach tweeterów można je w obudowie trochę przekręcać
-
W niektórych
modelach tweeterów można je w obudowie trochę przekręcaćniestety nie w moich
-
Dzisiejsze zakupy:
Dokuji, po rabacie 25% 344zł -
Na necie czy w stacjonarnym sklepie zanabyłeś ??
-
Na necie czy w
stacjonarnym sklepie zanabyłeś ??stacjonarnie - hipol, zadzwonilem czy są i podjechałem 5km żeby odebrać
-
Akumulator do wymiany - rozładowuje się w kilka godzin - jaki kupić najlepiej, biorąc ewentualnie pod uwagę car audio?
Jaka wielkość i jaka firma - mam sklepik niedaleko z okazyjnymi cenami akumulatorów firmy bosh, do kia kupiłem niedrogo i jestem zadowolony. -
Ja mam wsadzonego Bosch'a S3 12V 45Ah 400A, starcza, prawie miesiąc postoju i nadal kręci jak zły, w zimie też dobrze kręcił, problem jest z gabarytem, trzeba dorabiać mocowanie, przy zniekształconej podstawce może się nie mieścić i klemy na grube trzeba wymienić, także więcej roboty niż to warte. Ja tego bydlaka kupiłem za 180 zł. Jest temat o akumulatorach jak coś
-
Akumulator do
wymiany - rozładowuje się w kilka godzin - jaki kupić najlepiej, biorąc
ewentualnie pod uwagę car audio?
Jaka wielkość i
jaka firma - mam sklepik niedaleko z okazyjnymi cenami akumulatorów firmy bosh,
do kia kupiłem niedrogo i jestem zadowolony.Na ul. Chełmżyńskiej w Warszawie jest hurtownia akumulatorów i mają dobre ceny, dodatkowo można się trochę potargować
-
Ja mam wsadzonego
Bosch'a S3 12V 45Ah 400A, starcza, prawie miesiąc postoju i nadal kręci jak zły, w
zimie też dobrze kręcił, problem jest z gabarytem, trzeba dorabiać mocowanie, przy
zniekształconej podstawce może się nie mieścić i klemy na grube trzeba wymienić,
także więcej roboty niż to warte. Ja tego bydlaka kupiłem za 180 zł. Jest temat o
akumulatorach jak cośTakiego chcę kupić na nadchodzącą zimę i wreszcie nie martwić się o przymrozki.
Klemy mam już te większe, mocowanie też. Zmierzyłbyś mi ten aku? Najbardziej mi chodzi o najdłuższy bok... 209 mm ma?
-
On sam w sobie nie jest szeroki, za to stopka w nim jest bardzo szeroka i mi nie pasiła w korytko, musiałem podpiłować, jak będę miał chwilę to zmierzę stopkę.
Co do trwałości, nie wypowiem się bo mam go dopiero rok, na razie nie widać śladów zużycia. -
Wstrzymałbym się z zakupem aku pod obecny alternator i zobaczył jak on się sprawuje przy planowanym Car Audio. Wtedy myślał, czy wymiana aku + altek, czy tylko aku.
-
Na necie czy w
stacjonarnym sklepie zanabyłeś ??Na zlosnikiowej giełdzie pojawiło się jakieś ogłoszenie, że ktoś chce sprzedać nówki wahacze
-
Dzięki za info, ale cena jest praktycznie taka sama jak w sklepie i z tego powodu wolę jednak sklep.
Po za tym nie wiem czemu, ale jednak spróbuję produktów firmy DOKUJI lub jak znajdę to 555 -
Ja mam wsadzonego
Bosch'a S3 12V 45Ah 400A, starcza, prawie miesiąc postoju i nadal kręci jak zły, w
zimie też dobrze kręcił, problem jest z gabarytem, trzeba dorabiać mocowanie, przy
zniekształconej podstawce może się nie mieścić i klemy na grube trzeba wymienić,
także więcej roboty niż to warte. Ja tego bydlaka kupiłem za 180 zł. Jest temat o
akumulatorach jak cośMasz taki:
http://allegro.pl/akumulator-12v-45ah-400a-l-bosch-gigawatt-wawa-i3528221256.html
czy taki:
http://allegro.pl/akumulator-bosch-silver-s3-s3003-45ah-400a-l-i3547322855.html165zł dobra cena, jak mi się coś zmieni przy alternatorze to sprzedam komuś za 100zł i ie strace dużo
-
Wersję silver posiadam, z tym że one posiadają dużą stopkę i niezbyt u mnie chciał pasować pod oryginalne korytko.
-
Wersję silver
posiadam, z tym że one posiadają dużą stopkę i niezbyt u mnie chciał pasować pod
oryginalne korytko.luzik, ważne żeby wszedł pomiędzy graty, korytko da rade podpasować
-
Wstrzymałbym się z
zakupem aku pod obecny alternator i zobaczył jak on się sprawuje przy planowanym Car
Audio. Wtedy myślał, czy wymiana aku + altek, czy tylko aku.dokładnie, oraz użytkowanie z głową bo nawet to nie pomoże czasem, jak na postoju będzie za dużo basssu
Na seryjnej podstawce max mieści się 64 Ah z Centry serii Futura
Mam taki i sobie jak na razie chwalę Doładowuję go często bo altek dopiero pójdzie do wymiany -
Dzisiaj przygotowałem światełka do boczków z przodu:
kolejne warstwy: pcv spienione - białe, 2 x pleksi wokół nawinięta listewka led zalana fabrycznie silikonem, przymocowana silikonem przezroczystym, nastepnie klejem uniwersalnym białym i zawinięte izolacją - szczelnie, żeby woda się przypadkiem nie dostała.
Prześwituje gdzie nie powinno, ale tam będzie zaklejone dodatkowo taśmą czarną izolacyjną, dodatkowo idzie na to marteriał, więc będzie ok